Amerika Karıştı Facebook Popüler Uygulamalardan Kalp Atış Hızınızı Alıyor

Amerika Karıştı Facebook Popüler Uygulamalardan Kalp Atış Hızınızı Alıyor

Amerika Karıştı Facebook Popüler Uygulamalardan Kalp Atış Hızınızı Alıyor

Facebook, sosyal medyada aktif olmazsanız bile kalp atış hızınızı öğreniyor olabilir

Wall Street Hournall'ın testlerine göre minimum 12 popüler uygulama bir kullanıcının ne zaman yaşadığı veya bir kişinin hangi emlak listelerini görüntüleyeceği hakkında bilgiler dahil olmak üzere Facebook'a kişisel veriler gönderdi.Bu aplikasyonlarda aktif olmak üzere Facebook yazılımlarını kullanabilen geliştiriciler, bir kullanıcının organizasyonunu kaydedebildi daha sonra ise kullanıcı Facebook üzerinden uygulamaya giriş yapmamış olsa veya sosyal bir üyesi olmasa bile bu bilgiyi dünyanın en büyük sosyal ağına ait.

Kalp atış hızı uygulaması Her an Kalp Atış Hızı (İK) Ekranı herhangi bir kullanıcının kalp atış hızını Facebook'a gönderdi. Teknoloji firmasının, herhangi bir kullanıcının aktivizasyonu ne zamana aldığını öğrendiği için Flo Health Flo Özel tasarlanmış olan bir uygulamasına kaydedildiği bildirildi.

Herhangi bir dergiye göre herhangi bir kullanıcı görüntülemek istediği emlak ilanları hakkında Facebook bilgisi gönderdi. Kullanıcılar, uygulama geliştiricisinin bu verileri Facebook'a gönderdiğini genellikle bilmez çünkü "belirgin veya belirli bir açıklama" yoktur.

Daha fazla devlet düzenlemesiyle karşılaşabilecek Facebook'u sarsan bir dizi gizlilik endişesinin en yenisi. Facebook'un milyonlarca kullanıcıyı bir arada olduğu bir kaç uygulamalardan toplanmış olan verilerin açığını da vurgulamaktadır.

Uygulamalara yerleşik yazılım, geliştiricilerin kullanıcıların etkinlikleriyle ilgili verileri görmesini ve bunları hedeflemesini sağlayan Facebook tarafından hazırlanan bir analiz aracı içerir.

Yaygın bir pratik mi ?

Facebook sözcüsü yapmış olduğu açıklamada uygulamalar arasında bilgi paylaşımının "Mobil reklamcılığın nasıl çalıştığı ve endüstri standartının pratik olduğunu" söyledi.

Facebook'da aplikasyonlarını geliştirmek üzere olan programlayıcıların bizimle paylaştığı bilgiler konusunda net olmalarını istiyoruz ve uygulama geliştiricilerin bize hassas veriler göndermelerini yasaklıyoruz dedi. Beyan.Bizlere paylaşışması gerekli olan verileri tespit edilmek üzere kaldırmak için atıyoruz.

Paylaşılmış mevcut verilerin bir çoğu geliştiricilerin sağlık, finansal kaynak veya diğer hassas seçeneklere göndermemelerini söylendi. Facebook, kullanıcılarından ziyade reklam verenlerin reklam deneyimlerini yararlı hale getirmek için uygulamalardaki verileri kullandığını söyledi.

Şirket, Facebook'un kullanıcı davranışını incelemek, kullanıcılara mümkün olan en iyi deneyimi sunmak ve bir ürün geliştirmek için analiz aracını kullanıyor dedi.

Yine de Flo Health, veri gizliliği konusunda bir denetim yürütüyor ve yalnızca Facebook tarafından oluşturulanlardan değil, tüm harici analitik araçlarından yararlanmaya bakıyor. Şirket ayrıca Android ve iPhone kullanıcıları için periyodu ve yumurtlama izleyici uygulamasıyla ilgili güncellemeler yayınladı. Böylece bir kullanıcının etkinliği hakkında üçüncü taraf analitik servislerine veri göndermeyecek.

80'den fazla hit akıllı telefon uygulamasını test eden Hournall, kişisel verilerin bu çevrimiçi etkinliği izlemelerine izin veren yazılımları kullanarak Facebook'a gönderildiğini keşfetti.

Haverford College'da misafir bilgisayar bilimi profesörü olan Kristopher Micinski, bir e-postayla birçok uygulamanın bilgilerini Facebook'a gönderdiğini söyledi.

''Örtük olarak, uygulamalar genellikle reklamlar içerir ve bu reklam ağları, uygulama doğrudan Facebook ile konuşmasa bile sizi sık sık Facebook'a bağlar" dedi. "Bu büyük reklam ağlarının tümü birbirine bağlı ve veri paylaşıyor."

Bu nedenle, örneğin bir düğün planlama uygulaması kullanan biri, Facebook'ta düğün mekânları için reklam görmeye başlayacak, dedi.

Bazı politikacılar daha fazla cevap istiyor. Cuma günü, New York Valisi Andrew Cuomo, Facebook'un uygulamalardan kişisel verileri topladığını bildirmek üzere iki devlet kurumunu - New York Eyalet Bakanlığı ve Finansal Hizmetler Departmanını yönetti. Ayrıca federal düzenleyicilerden eylem çağrısında bulundu. Cuomo açıklamış olduğu rapora göre çok fazla birbirine uyumsuz uygulamalar, sosyal medya devine kullanıcı izni olmadan Facebook üzerinden giriş yapmadan bile yüksek oranlarda veriler gönderebiliyor dedi."Bazı durumlarda Facebook'un kendi iş koşullarını açıkça ihlal eden bu uygulama, mahremiyete mahsustur." Bu açıklamalardan sonra tüm gelilmeleri sizinle paylaşmaya devam ediceğiz.