Android Antivirüsler İşe Yaramıyor

Android Antivirüsler İşe Yaramıyor

Android Antivirüsler İşe Yaramıyor

Android Antivirüsler İşe Yaramıyorİnsanlar banka bilgileri ve sosyal hesaplarının yanı sıra özel video ve fotoğraflarını da android cihazlarında saklıyorlar. Bu da hackerler için iştah açıcı bir potansiyel olarak görüldüğünden, Android yazılımlara saldırılar dünya genelinde bir sorun haline geliyor. İnsanlar, verilerini korumak için Android Anti virüsleri kullanıyorlar ama bu anti virüsler ne kadar güven veriyor?

Öncelikle her gün 50 bini aşkın virüs yazıldığı biliniyor. En gelişmiş anti virüs programı bile bir sonraki gün yazılan virüsleri yok etmek için güncel olamaz. Önce onların bulaşması gerekir, tanınması ve etkisiz hale getirilmesi için güncelleme gerekir ki, virüs bulaştıktan sonra zaten görevini tamamlamış oluyor. Sonradan gelen güncellemelerin de bir değeri olmuyor.

Avusturyalı Anti virüs Test Şirketine Göre Güvenilir Değil

Avusturyalı Anti virüs Test Şirketine göre, Android yazılımlarda kullanılan anti virüs yazılımlar yeterince güvenli değiller. AV Comparativesfirması geçtiğimiz günlerde bu konuda bir rapor yayınladı. Rapora göre, kötü amaçlı yazılımları engelleyen, iyi amaçlı anti virüslerin testten geçemediği belirtildi. Bir çoğunun da yanlış yazılımları virüs olarak algıladığı ortaya çıktı. Şirketin değerlendirdiği 250 farklı anti virüs uygulamaları için 2000'den fazla tarama yaptırıldı. Dünyada ses getiren anti virüs yazılımları arasında yer alan, F-Secure, Google Play Koruma ,Avast , AVG , BitDefender , MalwareBytes, McAfee gibi uygulamalar denedi. Bu yazılımlar arasında çok azının, az sayıda virüs yazılımları yakaladığı gözlemlendi. AV-Comparatives tarafından gerçekleştirilen testlerde şimdiki anti virüslerin güvenliği sağlamaktan uzak oldukları tespit edildi.

Play Protect Uygulaması

Play Protect Uygulaması belli sayıda kötü yazılımları engelliyor. Bunun geliştirilmesi ve kullanıcıların, bilinmeyen yerlerden uygulama indirmemeleri güvenlik açıklarını azaltabilir. Bir de önemli bilgilerin mobil platformlarda barındırılmaması ( şifre, giriş bilgileri, banka bilgileri vs...) gerekiyor.