Instagram Ne Zaman Kuruldu

Instagram Ne Zaman Kuruldu

Instagram Ne Zaman Kuruldu

Dünyayı kasıp kavuran, her geçen gün kullanıcı sayısını çoğaltan ve sık aralıklarla kendisini daha da geliştiren Instagram’ı bilmeyen yoktur. Instagram bu başarısını şüphesiz kısa zamanda insanların beğenisini kazanmaya borçluyken aynı zamanda arkasındaki beyin de bir o kadar güçlü. O kadar popüler ve yoğun bir hale geldi ki birçok kişi Instagram’ın ne kadar yeni bir uygulama olduğunu bile unutabiliyor. Bu yazımızda Instagram’ın tarihçesini kısaca inceleyeceğiz.

Instagram Ne Zaman ve Nasıl Kuruldu?

Kevin Systorm ve Mike Krieger tarafından Mart 2010’da kurulan Instagram’ın eski adı Burbn’di. Birçoğunuzun ilk kez duyacağı bu isim, zamanla adını Instagram’a çevirdi. Instagram daha piyasaya girdiği ilk haftasında 200 bin kullanıcıya sahip oldu. Zaman içerisinde çok büyük seviyelerde hacmini artıran Instagram, değerini de bir o kadar artırdı. Facebook, bir süre sonra Instagram’ı 1 milyar dolara satın aldı.

Instagram’ın ilginç bir kuruluş hikayesi vardır. Kevin ve Mike, üniversitedeyken bir resim paylaşım platformu projesi fikri türetiyor. Bunu uygulamaya dökmek istiyorlar ve bir süre Silikon Vadisi bünyesinde önemli bir şirkette deneyim kazanıyorlar. Kevin, Instagram’ı kurmadan önce Google’da ve Odeo’da çalışıyor. Bu sırada Twitter kullanıcıları ile tanışıyor. Mike ise bu sırada Microsoft’ta staj yapıyor. Kazandıkları bu deneyim sayesinde kafalarındaki projeyi hayata geçirme aşamasına geliyorlar. Nihayetinde Instagram, 2010’da App Store’da çıkıyor ve ikili, bugüne gelen müthiş bir başarı hikayesini başlatıyor.