Kablosuz Kulaklıklar Kanser Yapabilir

Kablosuz Kulaklıklar Kanser Yapabilir

Kablosuz Kulaklıklar Kanser Yapabilir

Teknolojiyi severek kullanıyoruz ancak getirilerinin yanı sıra götürülerini de hesaba katmak gerekiyor. Hiçbir şüphe yok ki büyük firmaların ürettiği AirPod ürünler büyük bir ilgi ile alınmakta ve kullanılmakta… Ancak Samsung, Apple gibi büyük şirketlerin ürettikleri ve Bluetooth haberleşme teknolojisin kullanan cihazların kansere neden olabileceği endişesi de var. Üstelik bu endişeler yersiz değiller. Daha geçtiğimiz gün, The Atlanta Journal tarafından yayınlanan bir yazıda, bilim insanlarının AirPod gibi cihazları kullanmanın kansere yol açabileceği yönünde görüşlerine yer verdi. Hatta yazıda, BM ve WHO 250 araştırmacı bilim adamlarının raporlarını inceledi.

Bluetooth Teknolojisi Kansere Yol Açabilir

Hiç şüphe yok ki giyilebilir teknolojiler ve malzeme bilimi hatta nano malzeme biliminin geliştirdiği ürünlerin büyük bir pazar payı olduğu bir gerçektir. Pahalı olan bu ürünlerin, önümüzdeki 3 yıl içinde 160 milyon adedinin satılması bekleniyor. Bu kadar yoğun bir Pazar alanında, kanser gibi sevimsiz bir kelimenin kullanılması üreticileri de tedirgin ediyor. Fakat ne olursa olsun, insan sağlığı büyük şirketlerin kazanacakları milyar dolarlardan çok daha önemli. Bu farkındalığın arttırılması için bluetooth cihazlarının ne tür tehlikelere yol açtıkları yönünde yapılan araştırmalara kulak verilmeli…

Bluetooth Cihazlar Neden Kanser Yapıyor

Çünkü bu cihazlar, elektro manyetik frekanslarda çalışıyorlar ve kulağa yakın tutulduklarında beyin hücrelerine dalga baskısı yaparak, hücrelere zarar verebiliyorlar. Bu bilgiyi Uluslar Arası Kanser Araştırma Ajansı da teyit ediyor. Elektro manyetik dalgaların kesinlikle kanserojen etkisi var. Sürekli kablosuz kulaklık kullanan insanların uzun bir süreçte beyin kanseri olma riskleri daha yüksek… DNA yapısı hasar gördüğünde, tümörler gelişiyor ve beynimiz, en zor müdahale edilebilen bir yapımızdır. Üstelik yapılan araştırmalar yine elektro manyetik dalgaların, yanıklara yol açabileceğini de gösteriyor. Mikro dalga fırınlarımız, kullandığımız elektrik enerjisini kullanarak, yine farklı frekanslarda bu tür dalgalarla tavuk pişirebiliyor.

Radyo Dalgaları insanlar için Zararlı

Radyo dalgaları gözle görülemeyen ve belli frekanslarda dalgalar yaydıkları için, biyolojik hasarlara yol açabiliyor. Kablosuz güçlü modemler, bluetooth cihazlar cep telefonları da bu tür dalgalarla çalışıyor. Çok kısa süre kullanıldıklarında bir zararının olmadığını belirten raporlar da var. Ama yine de bu tür cihazları kullanma riskine girmeye değer mi? Kullanıcılar bu konuda son kararı verecekler.