Microsoft HoloLens 2, Daha İyi Ekran, Daha Etkileyici Holografik Hareket Kontrolleri Başlattı

Microsoft HoloLens 2, Daha İyi Ekran, Daha Etkileyici Holografik Hareket Kontrolleri Başlattı

Microsoft HoloLens 2, Daha İyi Ekran, Daha Etkileyici Holografik Hareket Kontrolleri Başlattı

Pazar günü Microsoft MWC 2019’da Microsoft, şirketin ikinci nesil karma gerçeklik kulaklık seti olan HoloLens 2’yi piyasaya sürdü. Daha yüksek güç verimliliği. HoloLens 2, 3.500 ABD Doları (18,61 TL civarında) olarak fiyatlandırılmıştır ve şu anda resmi Microsoft'tan Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, Çin, Almanya, Kanada, İngiltere, İrlanda, Fransa, Avustralya ve Yeni Zelanda'daki alıcılar için kullanılabilir durumdadır. e-shop. Şirket ayrıca Azure Kinect'i MWC 2019'da başlattı.

MWC 2019 lansman etkinliğindeki Redmond devi, selefinin karşısında ikinci nesil Windows Karma gerçeklik kulaklıktaki görüş alanını iki katına çıkardığını iddia ediyo. Bu 47'nin holografik yoğunluğunu korurken şimdi 52 derecenin altında duruyor. görüş derecesi başına piksel sayısı. Microsoft, HoloLens 2 için mikroelektromekanik sistem (MEMS) ekran teknolojisini kullandı ve her bir göz için 2K'lık bir ekranın eşdeğerini sunduğunu iddia etti.

HoloLens 2 gücünü Qualcomm Snapdragon 850 Hesaplama Platformu'ndan ve ayrıca özel olarak üretilmiş bir Holografik İşleme Ünitesinden alıyor. Ses girişi ve çıkışı, sırasıyla 5 kanallı bir mikrofon dizisi ve dahili bir mekansal ses donanımı tarafından gerçekleştirilir. Kullanıcılar kulaklık takarken güvenlik işleminden geçen bir kimlik doğrulama tarayıcısı vardır, bu da kulaklık taktıktan hemen sonra gitmeleri iyidir. 8 megapiksel algılayıcı görüntülü konferansı kolaylaştırırken, USB-C tipi bir bağlantı noktası şarj etmek için var.

HoloLens 2'nin en dikkat çekici özelliklerinden biri, yerleşik AI ile birlikte çalışan gelişmiş bir ToF sensörü sayesinde kullanıcıların hologramlarla elleriyle etkileşime girmelerine izin vermesine, hatta sentetik dokunsal geri bildirim yoluyla hissetmelerine izin vermesidir. mekansal farkındalık algoritması. Hologramlar, hava el hareketleriyle yönlendirilmesinin yanı sıra, hologramların göz takibi ve sesli komutlarla kontrol edilmesine de yardımcı olur.

HoloLens 2, flip-up vizör tasarımına sahiptir ve kullanıcıların en optimum uyuma sahip olmalarını sağlayan bir çevirmeli montaj tasarımına sahiptir. Gelişmiş ergonominin yanı sıra, HoloLens 2 galso daha iyi termal yönetim için gelişmiş bir buhar haznesi teknolojisine ve ayrıca bir karbon fiber şasiye sahiptir. Microsoft, HoloLens 2’ye ek olarak, aynı zamanda birinci sınıf çalışanlar için tasarlanan ve çeşitli iş senaryoları için gerçek zamanlı olarak adım adım talimatlar sunan Microsoft Dynamics 365 Yönergeleri adı verilen yeni bir yazılım çözümü de duyurdu.

Şirket ayrıca, bugün düzenlediği basın toplantısında - Azure Kinect'te HoloLens 2'ye ek olarak ikinci bir donanım ürünü piyasaya sürdü. Azure Kinect Geliştirici Kiti (DK) olarak da adlandırılan Azure Kinect, Microsoft'un 2017'de Kinect'i üretme konusundaki fişleri geri çektikten sonra Kinect teknolojisinin geri dönüşünü işaret ediyor. Azure Kinect, kurumsal müşteriler için AI destekli bir çözümdür. şirketin Azure bulut hizmetleriyle entegredir. Bir ToF sensörü, 12 megapiksel RGB kamera ve 1 megapiksel derinlik algılama lensi içerir. Azure Kinect'in sensörleri çevrenin 3 boyutlu bir haritasını çıkarır ve AI'yı gerçek zamanlı durum değerlendirmesi ve uyarı göndermek için kullanır. Azure Kinect 399 dolar olarak fiyatlandırıldı (2.121TL) ve şimdi ön sipariş için hazır, ancak başlangıçta yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'de satışa sunulacak. Makalemizde bahsi geçen fiyatlara Vergi ÖTV v.b dahil edilmemiştir. Güncel kur ile çevrilmiştir.