Roaccutane Nedir ? Ne İşe Yarar

Roaccutane Nedir ? Ne İşe Yarar

Roaccutane Nedir ? Ne İşe Yarar

Yaşamımız boyunca en az bir kerede olsa duyduğumuz mucizevi ilaç diye cümlemize girsek daha etkili olur bence. Roaccutane nasıl bir ilaçtır,ne işe yarar,herkes tarafından yanlış bilinen etkileri nelerdir sorularına genel cevaplar ile sizlere bilgi vereceğim.

Ortalama 9 ay boyunca bu ilacı kullandım ve baya etkisini gördüm diyebilirim.Fakat etkilerini,yan etkilerini ve kullanım sürecimi bu makalemde belirtmeyeceğim.Daha sonraki makalelerimde ayrıntılı olarak sizlere açıklama yapacağım.

Roaccutane Nedir ?

Roaccuttane akne tedavisinde kullanılan ilaçtır.Hap olarak verilir.İleri düzey akne ve cilt problemlerinde yüksek oranda etkili bir ilaçtır.Doktor kontrolünde ve tahlil sonuçlarınıza göre verilir.Doktor izni olmadan alamazsınız.

Roaccutane Kimler Kullanmalı

Cildinde ileri seviyede akne,leke ve sorunlar olan kişiler kullanabilirler.Fakat çevremde bir çok kişi yüzünde tek tük sivilce olmasına rağmen bu ilacı kullanmayı düşünüyor sakın böyle bir hataya düşmeyin.Zamana bırakın onlar kendiliğinden geçer.

Roaccutane Nasıl Kullanılır

Doktorun yazdığı mg miktarına göre günde 1 veya iki kez bol su ile içilmesi gereken ilaçtır.Tok veya aç karnı farketmez ama yemek yedikten 1.5 saat sonra yutmak daha faydalı olacaktır.

Yan Etkileri Nelerdir

Kendim kullandığım için tecrübeli bir şekilde yan etkilerini sizlerle paylaşacağım.Beni en çok dudak kuruluğu rahatsız etti.Günde 5-6 kere dudak kremi ve defalarca lipstick kullanmama rağmen zar zor rahat ediyordum.Eklem ağrıları ileri düzeyde olmasada ara sıra bacak ve belime ağrılar giriyordu.Burun içide kuruduğu için kanamalar oluyordu ara sıra.Bunlar dışında pek fazla yan etkisi olmadı.İnternette yazan çoğu bilgi zaten yalan.İntihar ettiriyor,karaciğeri bitiriyor,kısır yapıyor gibi saçma sapan bilgi kirliği mevcut.Sadece ilaç karaciğeri etkilediği için her ay doktor kontrolüne gitmeniz gerekmektedir.

İlaca Ne Zaman Başlamalıyım

İlacı başlama zamanınız oldukça önemli.Benim tavsiyem eylül gibi başlamanız olacaktır.Ortalama 6-9 ay boyunca kullanacağınız için yüzünüzün fazla güneş görmemesi gerekmektedir.Fazla güneşe maruz kalırsanız cildinizde lekeler kalacaktır.

İlacın Fiyatı Ne Kadar

Malesef diğer ilaçlara göre oldukça pahalıya geliyor. Doktorun yazdığı mg miktarına göre fiyatta artmaktadır. Örneğin 20mg 40 TL civarı fiyatı vardı. Ama doktor 20mg üzeri yazarsa yaklaşık her ay 54-69 TL arası ödemek zorundasınız.

DİP NOT

Bu yazımda sadece genel bilgileri sizlerle paylaştım.Ayrınlılı bilgi ve önerilerimi sonraki makalemde paylaşacağım.