Yeni Robot Kapsül Kilo Verdirecek

Yeni Robot Kapsül Kilo Verdirecek

Yeni Robot Kapsül Kilo Verdirecek

Massachusetts Teknoloji enstitüsü bilim araştırmacıları, mideye inince şişen bir kapsül geliştirdiler. Bu kapsül mideye indiğinde, şişecek ve bir doygunluk hissi verecek. Böylece kişi, yemek yemek istemeyecek. Mide şişkin olduğundan tüketilen yemek, eskiye oranla yarı yarıya inecek. Hızla kilo vermeyi sağlayacak olan yeni robot kapsüllerin marifeti yalnızca bu değil… Kapsüllere yerleştirilecek kameralarla midenin içi kolayca izlenebilecek. Robot Kapsüller dışarıdan radyo dalgaları ile kontrol edilebilecek. Yani sadece zayıflama değil, mide hastalıklarının görüntülenmesi ve endoskopi gibi acı verici uygulamaların da robot kapsül ile tarihe geçmesi amaçlanıyor.

Kapsüller gizemli Vücudumuzun İç Yapısını Ortaya Çıkaracak

Robot kapsüller, standart bir hap büyüklüğünde olacak. Mideye indikten sonra ping pong topu gibi mide içinde açılabilecek. Bu hacmini birkaç ay boyunca koruyabilecek olan bu yapı, zayıflama, vücut ısısını izleme, yemek borusu mide kalın bağırsakların iç yapısı izleme gibi olanaklar sunuyor.

Yemek borusuna İnerken Şişme riski Var mı?

Robot kapsül mideye inmeden, şişmesi mümkün olmayan bir teknoloji içeriyor. Mide içine girdikten sonra şişmesini sağlayacak bir mekanizması var. Hayvanlarda yapılan testlerde hiçbir sorun çıkmadı. Önümüzdeki yıl sırasıyla önce köpeklerde sonra da insanlarda bu haplar denenecek.

Kapsülle Kilo Vermek

Kapsüller iştahı ile başı dertte olan obezite hastalarına büyük kolaylıklar sunuyor. Kapsüller, tehlikeli mide kesme-küçültme operasyonlarını da tarihe gömecek gibi duruyor. Çünkü midenin küçültülmesi gerekmeyecek. Mide içine inen kapsül midede şişince, 3-4 ay kadar süre kilo vermek için tüm olanaklar sağlanmış olacak. İştah kesilince besin alımı azalacak. Vücut da depo edilen yağları yakmaya başlayacak. Hızla kilo vermek için iyi bir yöntem…